Feestdagen Rimini2019-03-13T21:56:46+00:00

Feestdagen in Rimini

Benieuwd welke feestdagen je in Rimini kunt spenderen? In deze tekst kun je meer lezen over Rimini en de diverse feestdagen die je in deze Italiaanse badplaats door kunt brengen. Immers is dit de perfecte locatie om feestdagen te vieren. Deze aan de oostkust van Italië gelegen badplaats bevindt zich pal naast de Adriatische Zee, waar het dankzij het Mediterrane klimaat vrijwel het gehele jaar door aangenaam vertoeven is. Maar de mooie stranden zijn niet de enige reden om Rimini te bezoeken. Zo zijn er in Rimini diverse trekpleisters te vinden, zoals het oude centrum. Tevens is Rimini gerenommeerd om het bruisende uitgaansleven en tevens is San Marino prima te bereiken vanuit deze plaats. Genoeg redenen om deze badplaats een bezoek te brengen, en ook tijdens de feestdagen zul je prima in Rimini kunnen vertoeven.

Nationale feestdagen Rimini

In Italië worden veelal dezelfde feestdagen gevierd als in Nederland, dus het is goed mogelijk om feestdagen in Rimini te spenderen. Sommige feestdagen zijn er om gevierd te worden, anderen zijn vooral een goed excuus om eens lekker op vakantie te gaan. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende feestdagen die in Rimini te vieren vallen.

Feestdagen Rimini: Capodanno

Waarschijnlijk gaat er geen belletje rinkelen wanneer je de term ‘Capodanno’ voorbij hoort komen, maar dat komt waarschijnlijk door het gebruik van de Italiaanse term. Deze feestdag is in het Nederlands beter bekend als ‘nieuwjaarsdag’. Oud & Nieuw is een ideale periode om op vakantie te gaan. Alhoewel deze tijd van het jaar misschien niet ideaal is qua temperaturen in deze badplaats, valt er alsnog een hoop te beleven. Wat Nieuwjaar in Rimini onvergetelijk maakt, is het indrukwekkende vuurwerk aan zee. Alleen dit maakt het spenderen van deze feestdag in Rimini de moeite waard.

Feestdagen Rimini: Festa della Repubblica

Op 2 juni vindt jaarlijks de nationale feestdag van Italië plaats: de Festa della Repubblica. Tijdens deze dag wordt uitbundig gevierd dat de republiek Italië in 1946 werd opgericht na een referendum. Dit referendum vond plaats na de val van het fascisme, nog een reden om een feestje te vieren. Deze dag valt te vergelijken met equivalenten in andere landen, bijvoorbeeld 14 juli in Frankrijk of Independence Day in Amerika. Tijdens deze dag worden allerlei ceremonies gehouden, welke velen erg indrukwekkend zijn. Ook in Rimini wordt er stil gestaan bij de Festa della Repubblica.

Feestdagen Rimini: Festa della Liberazione

Op 25 april viert Italië zijn bevrijdingsdag. Op deze dag in 1945 viel het regime van de dictator Mussolini, waarna het fascisme uit het land verdreven werd en er een referendum volgde waarin gekozen werd dat Italië voortaan een republiek zou zijn. Net als in Nederland wordt bevrijdingsdag in Italië groots gevierd. Veelal zijn er meerdere festivals te bezoeken en vinden er ceremonies plaats. Ook in Rimini is het goed vertoeven tijdens deze mooie feestdag.

Feestdagen Rimini: Natale en Santo Stefano

In Italië staan Eerste en Tweede Kerstdag bekend als Natale en Santo Stefano. Omdat Italië nog altijd een zeer religieus land is, worden deze twee kerstdagen nog altijd uitgebreid gevierd. Vele indrukwekkende kerstmissen zijn bij te wonen in de vele pittoreske kerkjes van Italië, zo ook in Rimini. Daarnaast zijn er altijd indrukwekkende schouwspellen te zien in Italiaanse plaatsen. Het is dan ook niet voor niets dat bijvoorbeeld de befaamde kerststal, welke de geboorte van Jezus Christus toont, van origine bedacht werd als kerstspel in Italië. Daarnaast zijn de kerstdagen er om lekker te eten. Er is geen land met een heerlijkere cuisine dan Italië.

Feestdagen Rimini: Pasquetta

Misschien kon je het al aan de naam afleiden, maar Pasquetta is het Italiaanse woord voor Pasen. Zoals eerder al werd aangestipt, is Italië nog steeds een erg religieus land. Het is dus niet verwonderlijk dat de paasmis die je in de kerk van Rimini kunt bijwonen erg indrukwekkend is. Daarnaast hebben velen van ons vrij wanneer het Pasen. Dit lange weekend vrij is een ideaal moment voor een vakantie, en Rimini is een heerlijke bestemming voor dit lange weekend. Rond maart of april is het immers al prima vertoeven in de Mediterraanse landen. De ideale watertemperatuur wordt misschien nog niet bereikt, maar desalniettemin zal het weer aangenaam zijn. Dit maken de Paasdagen tot uitstekende feestdagen om in Rimini te spenderen.

Feestdagen Rimini: Ferragosto en Immacolata Concezione

Italië is een religieus land, welke vooral opvalt door de grote rol die Maria speelt in allerlei religieuze vereringen. Zo is er Ferragosto op 15 augustus, de hemelvaart van Maria. Dit is het belangrijkste Mariafeest voor katholieken. Alhoewel dit in ons land geen feestdag is, is het in Italië wel een feesdag en de kerkmis voor dit feest is er indrukwekkend. Omdat deze dag in augustus valt, is het een ideale periode om Rimini te bezoeken en te genieten van zon, zee en strand.

Een andere belangrijke feestdag in Italië die te maken heeft met Maria is de Immacolato Concezione op 8 december. Tijdens deze feestdag wordt de onbevlekte ontvangenis van Maria gevierd. Dit is een vrije dag in Italië. Ook deze mis is erg indrukwekkend om in de kerk bij te wonen. Vooral wanneer je gelovig bent, is deze kerkmis het bezoeken waard.

Feestdagen Rimini: Festa del Lavoro

Festa del Lavoro staat bij ons beter bekend als de Dag van de Arbeid. Op deze dag worden degenen geëerd die voor betere arbeidsvoorwaarden gestreden hebben, en daarnaast eren we de personen die tot op de dag van vandaag voor betere voorwaarden voor arbeiders en werknemers vechten. Festa del Lavoro is één van de belangrijkste feestdagen in Italië, tot op de dag van vandaag. Deze feestdag valt op 1 mei, wat valt in een periode wanneer het uitstekend weer is in Rimini. Net voor het hoogseizoen, dus het zal nog niet te druk zijn, en toch goed weer: de ideale combinatie.

Spendeer de feestdagen in Rimini

Zoals je hebt kunnen lezen, kun je het hele jaar door goed vertoeven in Rimini. Vele feestdagen kunnen prima in deze Italiaanse badplaats gespendeerd worden, en vaak vind je tijdens deze feestdagen in Rimini een hoop unieke activiteiten. Denk aan de indrukwekkende kerkmissen tijdens katholieke feestdagen of de strandvuurwerkshow tijdens Oud & Nieuw. Kortom, genoeg redenen om feestdagen te spenderen in Rimini.