Openbaar vervoer2019-03-13T22:34:50+00:00

Openbaar vervoer Rimini

Bussen zijn het meest betrouwbare openbaar vervoersmiddel in Rimini. Daarnaast zijn er taxi’s, auto- en fietsverhuurbedrijven. Daarnaast is het verkennen van Rimini te voet geen slecht idee.

Vervoer vanaf het vliegveld

Vier nabijgelegen internationale luchthavens, Federico Fellini in Rimini, Guglielmo Marconi in Bologna, Raffaello Sanzio in Ancona Falconara, Luigi Ridolfi in Forlì, verbinden Rimini met de belangrijkste steden van Italië en Europa.

Het treinstation ligt in het centrum van de stad: informatie over Italiaanse treinverbindingen is beschikbaar op de Trenitalia webpagina; voor internationale online dienstregelingen, bezoek de website van de SBB CH spoorwegmaatschappij.

Voor degenen die met de auto komen: neem de afslag van de snelweg A14, die Rimini verbindt met het noorden en zuiden van Italië (informatie over Italiaanse snelwegen op de speciale webpagina’s van Autostrade per l’Italia).

Met de bus

Het openbaar vervoersysteem van Rimini is erg betrouwbaar. De belangrijkste busmaatschappij in Rimini is TRAM Rimini (met zijn Agenzia Mobilita Rimini en TRAM Services), het bedrijf dat zich toelegt op het transport van de hele provincie Rimini, inclusief Riccione (aangezien Riccione deel uitmaakt van de genoemde provincie).

Blueline nachtvervoer

Blue Line, een speciale toeristische busdienst, is beschikbaar gesteld door TRAM Rimini om bezoekers de mogelijkheid te bieden de Adriatische Rivièra ’s nachts te verkennen en van de ene disco naar de andere te gaan zonder gebruik te maken van duurdere vervoersmiddelen. De dienst bestaat in feite uit verschillende lijnen, de blauwe lijn is gewoon de lijn die gewijd is aan het maken van verbindingen met diverse toeristische hotspots in Rimini. Bovendien kunnen toeristen die in Riccione verblijven, ook gebruik maken van de Gele Lijn, de Groene Lijn en de Roze Lijn om andere plaatsen aan de Adriatische Riviera (Misano, Cattolica, Gabicce) op te zoeken.

Voor meer informatie over het netwerk van lijnen, tarieven en dienstregelingen kun je de volgende informatie gebruiken:

WEBSITE: www.tramservizi.it
WEBSITE: www.amrimini.it

Belangrijkste buslijnen

Start Romagna is het lokale vervoersbedrijf dat busverbindingen naar de belangrijkste plaatsen en gebieden verzorgt.

Hoofdbussen die rijden rond Rimini:

+ 11: van Rimini naar het kuuroord van Riccione Terme (via Viale D’annunzio naar viale Torino en terug)
+ 58: van het zuidelijke deel van Fontanelle naar het kuuroord, verder naar piazzale Curiel, station, Riccione Paese, de themaparken Oltremare/Aquafan, de stad Coriano en terug.
+ Bus nr. 43: van het centrum naar het noorden van Riccione San Lorenzo (sportfaciliteiten en begraafplaats) en terug.
+ Bus nr. 55 (zomerdienstregeling): van het kuuroord naar de stad Misano en terug.
+ Bus nr. 124: een busroute van Riccione Paese (via Ceccarini naar Rimini (ziekenhuis en treinstation), een andere busroute van Riccione Paese naar de stad Morciano di Romagna.
+ Bus nr. 125: van het centrum (p.le Curiel) naar het zuidelijke deel van de campings en naar de steden Misano en Cattolica en terug.
+ Kassa: piazzale Curiel tel. +39 199.11.55.77, Whatsapp: + 39 331.65.66.555

Met de taxi

Toeristen die het vooral belangrijk vinden om efficiënt te zijn tijdens het verkennen van een nieuwe vakantiebestemming, kunnen altijd een taxi’s nemen. Taxi’s in Rimini zijn uitstekend geschikt voor zowel het bezoeken van het resort en de omgeving als voor de transfer naar de luchthaven. Het belangrijkste taxibedrijf in Rimini dat diensten aanbiedt in en rond de stad is Taxi Rimini Radiotaxi.
Taxi Rimini Radiotaxi Adres: Piazzale Cesare Battisti, 2, 47900 Rimini RN: taxi@rimin.com

WEBSITE: www.radiotaxirimini.it

Met de auto

Rijden in Rimini is mogelijk door middel van de verschillende autoverhuurbedrijven die actief zijn in dit resort, maar de hoogste concentratie van autoverhuur bedrijven is te vinden buiten Rimini zelf, op Federico Fellini Airport. Rimini beschikt echter over veel parkeerplaatsen in en rond het resort.

Met de fiets

Ook Rimini moedigt toeristen en de lokale bevolking aan om gebruik te maken van milieuvriendelijke transportmiddelen. Daarom heeft de gemeente Rimini een systeem voor het delen van fietsen ingevoerd dat zowel de lokale bevolking als de bezoekers in staat stelt om in Rimini rond te rijden. De fietsenstallingen van het fietsendelingsysteem bevinden zich op het Piazza Ceccarini (vlakbij het VVV-kantoor), op het Piazzale Luigi Cadorna (vlakbij het treinstation), op het Piazza Matteotti, het Piazza San Martino, op de Via Dante, Via Sicillia en Via San Lorenzo.