Rimini2019-02-23T22:11:06+00:00

Rimini

Rimini is een stad met zo’n 150.000 inwoners aan de oostkust van Italië, aan de kust van de Adriatische zee. Doordat Rimini bekendstaat om zijn uitgebreide uitgaansmogelijkheden en een badplaats is, is het een populaire bestemming voor jongeren.

Het strand van Rimini is zo’n 15 kilometer lang. Vanwege de vele ruimte voor zonliefhebbers, trekt het strand dan ook veel toeristen. Er zitten aan het strand ook veel clubs, waardoor het ook na de zonuren een populaire bestemming is. Op het strand worden vaak activiteiten georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld ook een middagje zonnen afwisselen met een middagje windsurfen. Halverwege de stranden is ook een jachthaven te vinden.

Cultuur

Maar ook voor cultuurliefhebbers biedt Rimini genoeg. De naam Rimini is afgeleid van de oude naam Colonia Ariminum, vanwege de rivier Ariminum. De stad kent een rijke geschiedenis: het is in de derde eeuw voor Christus gesticht.

Voor de liefhebbers van cultuur zijn er uit verschillende tijdperken gebouwen te bewonderen in Rimini. Zo zijn er nog archeologische overblijfselen uit de klassieke oudheid, maar ook gebouwen uit de 15e eeuw en later. Er is vooral ook veel te doen in Rimini. Zo is ook het theater één van de bezienswaardigheden van Rimini en zeker een bezoekje waard.

Ligging en omgeving

Rimini ligt vlak bij San Marino. Het is de hoofdstad van de provincie Rimini, een kleine, maar een van de meest dichtbevolkte provincies van Italië. Al in de oudheid bevond de stad zich langs drie belangrijke wegen die voor grootschalige handel zorgden. Ook tegenwoordig is de ligging van Rimini nog steeds gunstig. Met name vanwege de stranden is Rimini nu populair.