Riccione2019-09-02T18:16:49+00:00

Riccione

Riccione is een van de bekendste badplaatsen van de Riviera Romagnola. Het is gelegen aan de Adriatische Riviera van Romagna, grenst Riccione aan Rimini in het noorden (10 km) en Misano Adriatico in het zuiden (4 km).
Wil je iets meer rust dan is Riccione de perfecte plaats om te bezoeken. Riccione is erg geliefd bij de Italiaanse bevolking en ligt enkele kilometers bij Rimini vandaan. Sinds de laatste jaren ook bij de Nederlanders in trek mede door het gunstige klimaat en het lekkere eten. Overdag kan je heerlijk aan de schone stranden op een bedje liggen ,  waar je heerlijk kunt lunchen of een drankje kunt drinken terwijl de kinderen lekker kunnen spelen in de vele speeltuinen aan het strand.

Riccione en omgeving

In Riccione is er van alles te beleven. Er zijn vele restaurants, straten met winkels en barretjes. Vanaf het begin van Riccione loop je via de Vialle Dante rechtstreeks door naar de chique winkelstraat Ceccarini het midden van het centrum. Daar bevinden zich vele mooie en de bekendere winkels. Op vrijdagochtend is er een grote markt in Riccione. Dagelijks is er wel een markt in de omgeving van Riccione.Wij zullen je hier vele tips geven zodat je weet waar je lekker kunt eten en welke hotels en appartementen erg geliefd zijn in Riccione.

Kinderen Riccione

Riccione is erg kindvriendelijk. Langs de mooie en schone zandstranden is er ook dagelijks een salvataggio (reddingsbrigade) aanwezig van 10.00 uur tot 18.00. Zij houden alles in de gaten in de zee en door middel van een rode of groene vlag geven zij aan of het veilig is om de zee in te gaan.

Aan de kilometer lange stranden zijn er mooie bagni,s (badhuizen) met vele restaurants waar je heerlijk kunt ontbijten/ lunchen en waar de kinderen lekker kunnen spelen in de vele speeltuinen. Het Aquafan is erg geliefd bij de kinderen. Er zijn vele baden met glijbanen voor klein en groot. Fiabilandia ligt ongeveer 5 kilometer bij Rimini vandaan en is een leuk attractiepark. Door het centrum van Riccione zijn er vele activiteiten voor kinderen te doen zowel binnen en buiten.

Waarom bezoeken

Riccione, een van de bekendste badplaatsen aan de Adriatische Zee, staat bekend om zijn trendy stijl. Hier zullen mode, elegantie, een sprankelende sfeer en levensvreugde je bezoekers onmiddellijk overtuigen. Het brede strand, met alle moderne faciliteiten, Viale Ceccarini en zijn boetieks, trendy uitgaansgelegenheden, waterparken, discotheken in de heuvels en het nachtleven op het strand aan de monding van de rivier de Marano zijn enkele van de redenen die jongeren en mensen die op zoek zijn naar een glamoureuze vakantie naar dit resort trekken.

Wanneer bezoeken

Een bezoek aan Riccione is het hele jaar door leuk, maar de Groene Parel van de Adriatische Zee is van het voorjaar tot de zomer op zijn best. Van Pasen tot september is het de ideale bestemming voor wie een weekend of vakantie wil doorbrengen in de regio en wil genieten van alles wat het resort te bieden heeft.

Het klimaat van Riccone

In Riccione zijn de zomers warm, soms wat benauwd en meestal helder en de winters zijn koud, winderig en deels bewolkt. In de loop van het jaar varieert de temperatuur meestal van 1°C tot 29°C en ligt zelden onder de -3°C of boven de 32°C.

Op basis van de strand/zwembadscore is de beste tijd van het jaar om Riccione te bezoeken voor activiteiten bij warm weer van eind juni tot eind augustus.

Temperatuur Riccone

Het warme seizoen duurt 3,2 maanden, van 7 juni tot 14 september, met een gemiddelde dagelijkse hoge temperatuur boven de 25°C. De warmste dag van het jaar is 3 augustus, met een gemiddelde temperatuur van 29°C en een gemiddelde van 20°C.

Het koele seizoen duurt 3,6 maanden, van 23 november tot 9 maart, met een gemiddelde dagelijkse hoge temperatuur onder 12°C. De koudste dag van het jaar is 14 januari, met een gemiddelde van 1°C en een gemiddelde van 8°C.

Wat te zien

Het hart van Riccone is de Viale Ceccarini, dat zowel overdag als ’s nachts bruist. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de laatste mode in de trendy boetieks of genieten van een aperitief in de open lucht.

De stad heeft ook iets te bieden voor degenen die culturele bezienswaardigheden willen bezoeken. Villa Franceschi is een gebouw uit het begin van de twintigste eeuw dat de galerie voor moderne kunst herbergt en aan de kust, niet ver van Viale Ceccarini, staat Villa Mussolini, ooit de residentie aan zee van Mussolini zelf, die nu het hele jaar door tentoonstellingen en andere culturele evenementen organiseert.

Het Gemeentelijk Pesa Centrum herbergt het Territoriaal Museum, vol met archeologisch materiaal en milieureconstructies, daterend uit de prehistorie tot de Romeinse periode, evenals skeletresten van een enorme, prehistorische bizon en die van olifanten, beren en neushoorns die duizenden jaren geleden in het gebied leefden.

Maar Riccione zou zijn reputatie niet waarmaken zonder een intens nachtleven dat, als een magneet, een jonge, verfijnde menigte naar de disco’s in de heuvels trekt.

Niet te missen

Een bezoek aan de parken is een must! Elk jaar trekt Aquafan massa’s jongeren en gezinnen aan voor een dagje puur plezier in de zwembaden en op de glijbanen en waterspelletjes.
Naast de deur ligt Oltremare, een buitengewone reis door de wonderen van de natuur, met aan het eind een dolfijnenshow.

Hier enkele restaurants waar je lekker kunt eten

La Fottaria

Betaalbaar eten langs het strand kan in het pas gerenoveerde La Fottaria. Je kunt er van alles eten pasta, pizza’s, vlees en lekkere verse vis. Wat ook erg bekend en lekker om te eten is de piadina. Het is vergelijkbaar met een dubbel gevouwen pannenkoek met een zelf in te vullen vulling van kaas/ vlees, vis en niet te vergeten de prosciutto crudo. (parmaham) en de parmagianni ( parmezaaanse kaas).

Restaurant Patty’s

Wil je in de avond lekker romantisch eten en eventueel met je voetjes in het zand, dan kan je lekker eten bij restaurant Patty’s.

Restaurant Cavaluccio

Erg goed is het restaurant Cavaluccio in de haven van Riccione dichtbij het centrum en vooral in de zomermaanden is het raadzaam om vooraf te reserveren. Bijna overal in alle restaurants wordt de bekende limocello aangeboden.

Lungomare

Als je lekker een romantisch drankje wilt drinken met uitzicht over zee moet je zeker naar hotel Lungomare gaan. Hotel Lungomare ligt in het centrum van Riccione in de haven. Boven op het terras kan je lekker plaats nemen op de moderne lounge banken en worden er ook onder andere heerlijke cocktails en champagnes geserveerd. Van het huis worden er allerlei hapjes op tafel gezet. Let op : eet niet te veel want je zit al gauw vol. In de zomermaanden is het raadzaam om vooraf te reserveren. Tevens kan je ook dineren op het dakterras met het prachtige uitzicht over zee. Mocht het een beetje fris dan zijn er plaids beschikbaar.

Restaurant Gustavino

Gustavino een is een mooie trendy wijnbar met een iets hoger gelegen terras met uitzicht over zee. Het is modern en er wordt hippe muziek gedraaid. Tevens is het ook een restaurant waar je lekker kunt eten

Meer informatie over Riccione