Markten Rimini2019-03-17T11:12:33+00:00

Markten in Rimini

Wat zijn de beste marken in Rimini? In deze tekst zul je meer lezen over de uitstekende markten die in Rimini te vinden zijn. Maar eerst wat informatie over Rimini. Gelegen aan de Adriatische zee, de oostkust van Italië, vindt men de populaire badplaats Rimini. Zon, zee en strand… wat heb je nog meer nodig op vakantie? Echter heeft deze plaats meer te bieden dan alleen maar mooie stranden.

Zo zijn er de vele uitgaansgelegenheden waar je een heerlijk drankje kunt nuttigen of een leuk feestje kunt bouwen. Ook ligt Rimini in de buurt van San Marino, wat je in staat stelt om een dagtripje naar deze dwergstaat te maken. Daarnaast is het oude centrum één van de smaakmakers van Rimini, want hier valt een hoop te beleven. Hier vind je onder meer ruïnes, pittoreske kerkjes en andere oude gebouwen. Tevens vind je hier de markten van Rimini. Hieronder kun je meer lezen over de markten in Rimini en waarom deze zo bijzonder zijn.

Waar vind je markten in Rimini?

Het werd al eventjes aangestipt, maar één van de trekpleisters van Rimini is het centrum. Hier zijn meerdere pleinen te vinden, waarvan velen enkele van de mooiste markten in Rimini huisvesten. Zo zijn er het Piazza Tre Martiri en het Piazza Cavour, de twee bekendste pleinen van Rimini en tevens twee van de grootste trekpleisters van Rimini. Op beide pleinen zijn een aantal van de beste markten in Rimini te vinden. Hieronder kun je meer lezen over deze beide pleinen en de markten in Rimini die hier te vinden zijn. De markten zijn er wekelijks op woensdagochtend en op zaterdagochtend tot 12.00 uur.

Piazza Tre Martiri

Het eerste indrukwekkende plein van Rimini dat besproken wordt is het Piazza Tre Martiri, een enorm groot en oud plein waar de plaats Rimini als het ware omheen is gebouwd. Dit plein wordt over het algemeen gezien als het centrum van deze plaats. Rondom dit plein is van alles te vinden: cafeetjes, restaurants, leuke winkeltjes, mooie gebouwen en andere bezienswaardigheden. Elke zaterdagochtend vind je hier tevens de markt op dit plein. Hier kun je allerlei vormen van eten en drinken scoren, maar ook kleding en diverse andere soorten spullen zijn hier voor een uiterst betaalbare prijs te koop.

Piazza Cavour

Een ander groot en bekend plein in Rimini is het Piazza Cavour. Alhoewel Piazza Tre Martiri geologisch gezien wordt als het centrum van Rimini, is het Piazza Cavour in vele opzichten tevens een belangrijk plein voor deze plaats. Vroeger was dit plein namelijk belangrijk op zowel economisch als politiek vlak, vooral tijdens de middeleeuwen. Het geeft dit plein een rijke historie die nog steeds terug te zien is. Andere trekpleister die te vinden zijn op dit plein zijn de indrukwekkende bouwwerken, een standbeeld van Paus Paulus V, de vele terrassen en de Pigna fontein. Hier vind je tevens een aantal van de beste markten in Rimini. Zo verschaf je jezelf via het Piazza Cavour toegang tot de oude vismarkt van deze plaats. Nergens anders zul je lekkerdere en authentieke smakende vis vinden dan hier.

Net als de oude vismarkt vind je op het Piazza Cavour tevens de oude overdekte markt. Hier zijn vele andere producten verkrijgbaar, van kleding tot aan bloemen. Het maakt Rimini tot één van de plekken die je moet bezoeken als je op vakantie gaat in de regio Le Marche: de markten in Rimini zijn simpelweg enkele van de besten uit dit gebied.

Markten in Rimini en omstreken

Je hebt al meer kunnen lezen over de markten in Rimini, welke allen gekenmerkt worden door de grote verscheidenheid aan producten en de authentieke voedingswaren die hier te vinden zijn. Zoals je misschien wel weet, ligt Rimini in de buurt van de regio Le Marche. Alhoewel de markten in Rimini van een uitstekende kwaliteit zijn, zijn door deze hele regio uitstekende markten te vinden. Er vallen mooie dagtripjes te maken naar omliggende plaatsen waar tevens leuke markten te vinden zijn. Immers kun je Italië niet bezoeken zonder uitgebreid te genieten van de karakteristieke markten van dit land. In Rimini vind je een aantal van deze mooie markten, maar ook in omliggende plaatsen zijn ze te vinden.

Zo is er de wekelijkse markt in Ascoli Piceno op zaterdagochtend. Deze markt, net als de markten in Rimini, is te vinden in het oude centrum van Ascoli Piceno. Hier vind je heerlijke groenten, fris fruit en vergelijkbare producten. Daarnaast zijn er hier de karakteristieke groene olijven van behoorlijk formaat welke op een bijzondere manier geprepareerd worden: ze worden eerst gevuld en vervolgens gefrituurd. Alleen op deze markt te vinden! Schroom dus niet om ook eens de markten in de omgeving van Rimini op te zoeken.