Tips2019-02-26T15:24:56+00:00

Wat te zien

Het hart van Riccone is de Viale Ceccarini, zowel overdag als ’s nachts bruist het. Bezoekers kunnen een kijkje nemen bij de laatste mode in de trendy boetieks of genieten van een aperitief in de open lucht.

De stad heeft ook iets te bieden voor degenen die culturele bezienswaardigheden willen bezoeken. Villa Franceschi is een gebouw uit het begin van de twintigste eeuw dat de galerie voor moderne kunst herbergt en aan de kust, niet ver van Viale Ceccarini, staat Villa Mussolini, ooit de residentie aan zee van Mussolini zelf, die nu het hele jaar door tentoonstellingen en andere culturele evenementen organiseert.

Het Gemeentelijk Pesa Centrum herbergt het Territoriaal Museum, vol met archeologisch materiaal en milieureconstructies, daterend uit de prehistorie tot de Romeinse periode, evenals skeletresten van een enorme, prehistorische bizon en die van olifanten, beren en neushoorns die duizenden jaren geleden in het gebied leefden.

Maar Riccione zou zijn reputatie niet waarmaken zonder een intens nachtleven dat, als een magneet, een jonge, verfijnde menigte naar de disco’s in de heuvels trekt.

Niet te missen

Een bezoek aan de parken is een must! Elk jaar trekt Aquafan massa’s jongeren en gezinnen aan voor een dagje puur plezier in de zwembaden en op de glijbanen en waterspelletjes.

Naast de deur ligt Oltremare, een buitengewone reis door de wonderen van de natuur, met aan het eind een dolfijnenshow.