Bezienswaardigheden Rimini2019-03-16T19:28:53+00:00

Bezienswaardigheden Rimini

Voor de liefhebbers van cultuur zijn er uit verschillende tijdperken gebouwen te bewonderen in Rimini. Zo zijn er nog archeologische overblijfselen uit de klassieke oudheid, maar ook gebouwen uit de 15e eeuw en later. Er is vooral ook veel te doen in Rimini. Zo is ook het theater van Rimini een bezoekje waard.

De kust

Het strand van Rimini is zo’n 15 kilometer lang. Vanwege de vele ruimte voor zonliefhebbers, trekt het strand dan ook veel toeristen. Er zitten aan het strand ook veel clubs, waardoor het ook na de zonuren een populaire bestemming is. Op het strand worden vaak activiteiten georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld ook een middagje zonnen afwisselen met een middagje windsurfen. Halverwege de stranden is ook een jachthaven te vinden.

Piazza Tre Martiri

Piazza Tre Martiri vormt het centrum van de stad Rimini. Er zijn vele terrasjes te vinden waar je je kunt ontspannen, maar ook enkele prachtige gebouwen bevinden zich rondom het plein. Elke zaterdag is er een markt, waar je lokale lekkernijen kunt kopen, maar ook kleding. Al in de Romeinse tijd was dit plein het hart van de stad. Volgens de traditie is dit de plek waar Julius Caesar een toespraak hield na het oversteken van de Rubicon, met de bekende woorden alea iacta est. Om die reden bevindt zich ook een standbeeld van Julius Caesar op het plein. De huidige naam van het plein stamt uit 1944, en verwijst naar drie ‘martelaren’: drie jonge mannen die hun leven waagden in de Tweede Wereldoorlog. Een ander bekend plein in Rimini is de Piazza Cavour, wat vooral in de Middeleeuwen een belangrijke rol speelde als stadscentrum. Ook hier zijn mooie gebouwen te vinden, zoals het Palazzo dell’Arengo, het Palazzo del Podestà en het Teatro Amintore Galli.

Arco d’Augusto: de boog van Augustus

Dit bouwwerk is gemaakt in de oudheid. Het was bedoeld als stadspoort, die werd opgedragen aan de keizer, Augustus. Op de boog zijn allerlei scènes uit de Romeinse mythologie te zien: Apollo, Jupiter, Neptunus en Roma. De kantelen die zich bovenop de boog bevinden, zijn niet authentiek. Ze zijn er in de tiende eeuw bovenop gezet. De boog is iconisch voor het stadsbeeld van Rimini.

Porta Montanara

Deze toegangspoort bevindt zich vlak bij de boog van Augustus. Het is een poort die bedoeld is voor voetgangers, om hen toegang tot Rimini te geven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is van de poort één van de twee bogen vernietigd, waardoor de poort nu zowel in- als uitgang is. Van oorsprong waren de twee bogen bedoeld voor tegengestelde verkeersstromen.

Ponte di Tiberio: de brug van Tiberius

Ook dit bouwwerk is gewijd aan een keizer: Tiberius. Het is een marmeren brug die al in de eerste eeuw na Christus is gebouwd. Dat is bijzonder, aangezien de brug meer dan zeventig meter overbrugt. Het wordt ondersteund door vijf bogen.

Anfiteatro: het Amfitheater

Inmiddels is er niet veel meer van het amfitheater van Rimini over. Het amfitheater werd in de tweede eeuw na Christus gebouwd en diende in de oudheid als een van de grootste van het Romeinse Rijk: er konden 10.000 toeschouwers zitten. In de oudheid zullen hier dierengevechten en gladiatorenspelen hebben plaatsgevonden. Al in de derde eeuw begon het verval van het Amfitheater. Het materiaal waarvan het theater was gemaakt, was hard nodig voor stadsmuren en verdedigingswerken.

Il duomo: de dom

De dom van Rimini is te vinden onder de naam Tempio Malatestiano. De kerk is gebouwd in de vijftiende eeuw, en het eerste eclectische bouwwerk dat in een klassieke bouwstijl is gemaakt. Het is ontworpen door Leon Battista Alberti. Op de marmeren voorgevel zijn verschillende beelden te zien. Aan een van de zijkanten bevindt zich een klokkentoren die gebouwd is in de 16e eeuw.

Het uitgaansleven in Rimini

Vooral het uitgaansleven trekt veel jonge bezoekers naar Rimini. De clubs aan het strand van Rimini worden druk bezocht in de zomer. Ook in de stad bevinden zich kroegen en clubs. De grootste discotheek in de omgeving is Baia Imperiale. Deze immense uitgaansgelegenheid heeft een luxe uiterlijk en biedt de bezoekers spectaculaire lasershows en live-optredens. In de zomer zijn daar soms meer dan 15.000 feestgangers. Andere populaire uitgaangsgelegenheden zijn Life Club Rimini, en verschillende Engelse pubs. In Altromondo komen regelmatig beroemde DJ’s zoals Hardwell en Nicky Romero.

Omgeving van Rimini

Ook in de omgeving van Rimini zijn er verschillende activiteiten die toeristen trekken. Zo is San Marino, dat niet ver van Rimini ligt, een populaire bestemming voor een dagje uit. Het shoppen is daar belastingvrij, wat het een ideale uitstap maakt voor shopliefhebbers. Vlak bij Rimini bevindt zich ook Italia in Miniatura, een soort Italiaans Madurodam. De gebouwen die daar in miniatuur zijn neergezet, zijn niet alleen uit Rimini: verschillende beroemde bouwwerken in Italië kun je er terugvinden. Ten slotte is ook waterpark Aquafan een populaire bestemming voor een regenachtige dag.