Auto huren2019-03-16T19:18:59+00:00

Auto huren Rimini

Auto huren in Rimini? Hier kun je online een auto huren zodat deze klaar staat op één van de volgende luchthavens.
Als je naar Rimini wilt kan je een vliegticket boeken naar de luchthaven van Rimini Federico Fellini, Ancona Falconara of Bologna Marconi Airport. Rimini is een leuke stad en een heerlijke badplaats waar je ook makkelijk met het openbaar vervoer kunt reizen maar, wil je liever op eigen gelegenheid de omgeving van Rimini verkennen dan is een auto huren een goed alternatief. Alle grote verhuurbedrijven zijn gevestigd op één van de bovenstaande luchthavens zodat je bij een bonafide verhuur bedrijf voor een betaalbare prijs een auto kunt huren.

Auto huren Bologna en Rimini

Auto huren in Bologna en Rimini? Bologna en Rimini zijn beide twee van de meest bezochte steden van Italië, maar om uiteenlopende redenen. Bologna is een mooie stad die, dankzij de pittoreske uitstraling van de plaats, heerlijk is om doorheen te wandelen. Daarnaast kun je genieten van de lokale cuisine, en je weet één ding zeker als je in Italië bent: je zult ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds heerlijk kunnen eten. De mooie gebouwen, de op de wereld erfgoedlijst genoteerde portico’s, schitterende uitzichten en vele activiteiten maken Bologna tot een uitstekende bestemming voor een vakantie.

In de buurt van Bologna bevindt zich de badplaats Rimini. Waar Bologna wat meer richting het midden van het land te vinden is, bevindt Rimini zich aan de oostkust van Italië. Door de ligging van de plaats langs de Adriatische Zee is Rimini één van de grotere badplaatsen binnen Italië geworden. Vele jongeren spenderen hier jaarlijks vakanties, onder meer vanwege het bruisende uitgaansleven in Rimini. Kortom, er zijn genoeg redenen te benoemen waarom een bezoekje aan zowel Bologna als Rimini de moeite waard zou zijn. Maar je dient ook over vervoer te beschikken om deze plaatsen optimaal te kunnen verkennen. Hieronder kun je meer lezen over een auto huren in Bologna en Rimini.

Waarom auto huren Bologna en Rimini?

Zowel Bologna als Rimini zijn plaatsen die het waard zijn om ontdekt te worden. Door het huren van een auto ben je optimaal in staat om deze Italiaanse plaatsen van top tot teen te verkennen. Zo kun je in Bologna bijvoorbeeld besluiten om de ene dag het park Giardini Margherita te bezoeken of de andere dag de zonsondergang vanaf San Michele in Bosco te bekijken. In Rimini kun je aan de hand van een huurauto bijvoorbeeld de ene dag het oude centrum bezoeken om de volgende dag een excursie te maken naar het nabij gelegen             San Marino. Een auto huren in Bologna en Rimini vergroot dus jouw opties tijdens de vakantie. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Een huurauto biedt je dus een hoop vrijheid.

Waar auto huren Bologna en Rimini?

Als het gaat om een auto huren in Bologna en Rimini, heb je voor beide plaatsen meerdere mogelijkheden. Hieronder worden een aantal opties voor je op een rijtje gezet, zodat je exact kunt zien waar een auto huren in Bologna of Rimini mogelijk is.

Auto huren Bologna en Rimini: de opties

Als het gaat om een auto huren in Bologna en Rimini, zijn er de volgende opties waaruit gekozen kan worden. Bij de meeste verhuurders heb je meerdere keuzes: voor hoeveel personen huur je de auto? Hoeveel deuren heeft de auto? Is het een automaat of dien je handmatig te schakelen? Dit en meerdere overwegingen kunnen van invloed zijn op de uiteindelijke keuze die je maakt. Voor het huren van een auto in Bologna en Rimini heb je de volgende opties:

• Sunnycars: bij deze verhuurder kunnen meerdere soorten auto’s gehuurd worden. Je hebt de keuze om deze huurauto op te halen dan wel af te leveren bij het vliegveld van Bologna of het centraal station van deze stad. Als je een auto wilt huren in Rimini, heb je de mogelijkheid om deze op te pikken of af te halen bij het vliegveld van Rimini. Bij dit bedrijf kan iedereen een auto huren in Bologna en Rimini tegen een betaalbare prijs.
• Europcar (Bologna Nord of Rimini): Europcar zit zowel in Bologna (in het noorden van de stad) als Rimini gevestigd. Via de website van dit bedrijf kun je zoeken naar een geschikte huurauto, waarna je zelf de plek kunt selecteren waar je de huurauto oppikt. In Bologna is het bijvoorbeeld mogelijk om de huurauto vanaf het vliegveld op te pikken, maar het is daarnaast mogelijk om de huurauto bij de vestiging van Europcar Bologna Nord op te halen. Ook bij dit huurbedrijf kun je een auto huren in Bologna en Rimini.
• Hertz: ook hier kun je een auto huren in Bologna en Rimini. Deze huurauto kan in Rimini opgepikt worden vanaf het vliegveld, in Bologna pik je deze op vanaf het centraal station.

Voor een auto huren in Bologna en Rimini heb je dus vele opties. Tevens zijn er nog meerdere verhuurders die individueel in Bologna dan wel Rimini te vinden zijn.

Weetjes auto huren Bologna en Rimini

Hieronder volgen nog een aantal tips en weetjes over het huren van een auto in Bologna en Rimini:

• Huurauto’s bieden je meerdere mogelijkheden tijdens de vakantie: ga op ontdekking in de stad, of stippel een rondreis van Bologna naar Rimini uit.
• Als je een excursie naar één van de nabij gelegen landen rondom Italië wilt doen, moet je niet vergeten om een aanvraag voor grensoverschrijding met de huurauto aan te vragen.
• In Italiaanse steden zijn er milieuzones waar niet gereden mag worden, let hier goed op.
• Om in de binnenstad van Bologna te mogen rijden, zul je een speciaal ticket moeten aanschaffen.
• Nederlandse pinpassen worden op tolwegen niet altijd geaccepteerd, zorg er dus voor dat je altijd contant geld bij de hand hebt.