Omgeving Le Marche2019-03-17T16:57:13+00:00

Het gebied de Marche

Benieuwd wat er in het gebied de Marche allemaal te doen is? Lees dan snel verder. Langs de Adriatische Zee, ongeveer in het midden van het Mediterraanse land Italië, bevindt zich het gebied de Marche (in het Nederlands ook wel bekend als ‘De Marken’). Deze regio, grenzend aan onder meer de autonome republiek San Marino, heeft iets meer dan 1,5 miljoen inwoners en is ook onder toeristen erg populair. Verwonderlijk is dit niet gezien de vele mooie steden, de pittoreske landschappen, aangename markten en de heerlijke lokale cuisine. Wat valt er zoal te beleven in het gebied de Marche? Hieronder kun je meer lezen over wat je als toerist zoal kunt doen in het gebied de Marche.

Wat is er te doen in het gebied de Marche?

Het is niet verbazend dat het gebied de Marche steeds populairder wordt onder toeristen, want er valt in deze regio een hoop te beleven. Hieronder wordt op een rijtje gezet wat de hoogtepunten van het gebied de Marche zoal zijn. Hierbij kun je denken aan mooie steden maar ook specifieke activiteiten, bijvoorbeeld het bezoeken van één van de authentiek Italiaanse markten die in deze regio te vinden zijn. Lees snel verder over wat je zoal kunt beleven in het gebied de Marche.

Ancona

De hoofdstad van het gebied de Marche is de stad Ancona. Met iets meer dan 100.000 inwoners is deze havenstad, gelegen langs de Adriatische Zee, zowel een geschikte vakantiebestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand als voor fans van authentiek Italiaanse steden met indrukwekkende oude bouwwerken. Zo vind je in deze stad het Lazzaretto, een gebouw met vijf hoeken en een oppervlakte dat groter is dan 20.000 vierkante meter. In de 18e eeuw werd dit indrukwekkende gebouw ontworpen ter bescherming van Ancona. Ook het gebergte Monte Conero is in de buurt van deze stad te vinden.

Monte Conero

Zoals al aan het einde van de paragraaf over Ancona werd aangestipt, is ook het gebergte Monte Conero in het gebied de Marche terug te vinden. Deze berg, ook wel bekend als een landtong van de Apennijnen, is gelegen langs de Riviera del Conero. Op het hoogste punt is de Monte Conero 572 meter hoog. Dankzij de status van natuurpark is de Monte Conera beschermd en goed te bezoeken voor toeristen. Door de combinatie van witte kliffen en het azuurblauwe water van de Adriatische Zee is de Monte Conero één van de indrukwekkendste gebieden binnen de Marche. Tevens vind je hier vele restaurants die gespecialiseerd zijn in het bereiden van smaakvolle visgerechten. Vooral de wilde mossel is een populair ingrediënt binnen deze regio.

Grotten van Frasassi

In 1971 werd één van de grootste karstgrotsystemen van Europa in het gebied de Marche ontdekt. Dit ondergrondse grottencomplex behoort tot de buitencategorie binnen ons werelddeel, en is één van de meest indrukwekkende trekpleister van de Marche. In totaal is er meer dan 13 kilometer aan grottencomplex te vinden onder de grond. Een deel hiervan is voor het publiek te bezoeken middels een route van ongeveer 1,5 kilometer lang. Al meer dan 10 miljoen toeristen hebben op deze wijze de grotten verkend onder begeleiding van een gids. Eén van de bekendste toeristische trekpleisters van de Marche die je wel gezien moet hebben.

Palazzo Ducale

Palazzo Ducale bevindt zich in Urbino en is één van de meest indrukwekkende bouwwerken binnen de Marche. Niet voor niets is dit paleis, stammend uit het Renaissance tijdperk, terug te vinden op de werelderfgoedlijst van Unesco. In het Palazzo Ducale vind je tevens de Galleria Nazionale delle Marche, het museum dat bekend staat om de vele kunstwerken uit de Renaissance. Een ideale plek als je eens lekker wat cultuur wilt snuiven in het gebied de Marche.

Authentiek Italiaanse markten in de Marche

De Italië beleving is niet compleet zonder een bezoekje aan een typisch authentiek Italiaanse markt. Op deze markten vind je veelal van alles: mooie bloemen, goedkope kleding, heerlijke groenten, fris fruit, verse vis en nog heel veel meer. In de regio de Marche vind je vele uitstekende, typisch Italiaanse markten, welke veelal wekelijks op zaterdagochtend te bezoeken zijn. Zo vind je aan de Corso Carlo Albert in de hoofdstad Ancona elke eerste weekend van de maand een markt vol ambachtelijke spullen. Maar je kunt tevens kiezen voor de markt in Ascoli Pisceno, welke elke zaterdagochtend te bezoeken is en waar je de typische gevulde en gefrituurde groenen olijven vindt. Ook de rommelmarkt in Pesaro is een bezoek waard. Aan markten geen gebrek in de Marche!

Basilica della Casa Santa

Italië is, tot op de dag van vandaag, een zeer religieus land. Nog steeds beschouwt een overgroot deel van het volk zich als katholiek. Verwonderlijk is het dan ook niet dat in dit land vele indrukwekkende kerken en kathedralen te vinden zijn. Er is de Marche zelfs een bedevaartsoord te vinden: Basilica della Casa Santa, in het Nederlands beter bekend als de Basiliek van het Heilige Huis. Dit is één van de grootste toeristische trekpleisters binnen het gebied de Marche.

Dit katholieke bedevaartsoord is te vinden in Loreto, een gemeente binnen de Marche met meer dan 11.000 inwoners. Deze basiliek wordt gezien als het Heilige Huis van de Maagd Maria. Dit is de plek waar Jezus Christus opgroeide tijdens zijn jeugd. Volgens legendes en folklore werd dit Heilig Huis door engelen middels wolken getransporteerd, waarna het uiteindelijk zijn bestemming vond in een gebied in de buurt van Loreto. Alhoewel de Rooms-Katholieke kerk zijn twijfels had over de authenticiteit van de origine van deze basiliek, werd de basiliek uiteindelijk in de 15e eeuw erkend als katholiek bedevaartsoord. Eén van de indrukwekkendste bouwwerken in het gebied de Marche.

Beach of Two Sisters

In het gebied de Marche ben je altijd op je plek, wat voor soort toerist je ook bent. Hou je van culturele excursies? Dan bezoek je het Palazzo Ducale. Ga je graag op verkenning in dit gebied? Bezoek eens authentiek Italiaanse steden zoals Ancona of Loreto. Hou je van natuur? Doe een toer door de Grotten van Frasassi of wandel door de Monte Conero. Ook als je liefhebber bent van zon, zee en strand zit in de Marche goed. Door de ligging van deze regio langs de Adriatische Zee, vind je in en rondom dit gebied vele badplaatsen. Eén van de mooiste stranden in dit gebied is het Beach of Two Sisters.