Cattolica2019-09-02T18:01:53+00:00

Cattolica

Zin in een echte zomervakantie vol zon? Dan zou Cattolica wel eens de bestemming voor jou kunnen worden. Cattolica is een plaats aan de oostkust van Italië, aan de Adriatische zee. De stad heeft zo’n 16.000 inwoners. Als je op zoek bent naar zee, strand en zon ben je in Cattolica helemaal op je plek! Ook als je houdt van een avondje uitgaan, kun je in Cattolica genieten van allerlei soorten concerten, parades, festivals en uitgaansgelegenheden.

Ligging

Cattolica ligt op een ideale plek aan de Italiaanse kust om een heerlijke vakantie mogelijk te maken. Bij Cattolica bevindt zich een uitgestrekt strand. Het is dan ook een populaire badplaats. In Cattolica weten ze hoe ze het aantrekkelijk kunnen maken: kleurrijke straten en strandstoelen passen goed bij de strak blauwe zee. Langs een grote boulevard kun je vanaf het strand van Cattolica doorlopen naar het strand van bijvoorbeeld Rimini en Riccione. Cattolica kun je gemakkelijk met de auto bereiken, maar de stad heeft ook een treinstation en de luchthaven Rimini is niet ver weg. Door de gunstige ligging wordt Cattolica veel gebruikt als basis waarvandaan veel verschillende plaatsen in de buurt ook bezocht kunnen worden.

Het klimaat van Cattolica

Omdat Cattolica aan de kust ligt, heerst er in de stad een zeeklimaat. Dat betekent dat er in de zomer temperaturen van ongeveer 25 tot 30 graden verwacht kunnen worden, en dat je weinig regen zult hebben tijdens je zomervakantie. De winters in Cattolica zijn zacht: het vriest er bijna nooit.

Bezienswaardigheden

Voor een luie vakantie kun je goed terecht op Cattolica, maar ook als je wilt sightseeën ben je in Cattolica zeker op je plek. Er is een aantal toeristische trekpleisters die zeker de moeite waard zijn als je Cattolica bezoekt. Sightseeën is in Cattolica heel gemakkelijk, aangezien er een toeristentreintje door de hele stad rijdt. Je kunt daarnaast in Cattolica heel goed shoppen in de vele winkeltjes of een middagje op de markt snuffelen. De belangrijkste bezienswaardigheden staan hieronder beschreven.

Een boottocht op de Adriatische Zee

Omdat Cattolica aan het water van de Adriatische Zee ligt, zie je de zee bijna constant. Een leukere manier om de zee te zien is echter met een excursie op een boot langs de Adriatische kustlijn. De boottochten duren een paar uur en kunnen je afzetten op verschillende plaatsen in de buurt, zoals Rimini of Pesaro. Zo heb je zicht op de prachtige kustlijn, en ervaar je de zee nog iets meer.

Dansende fonteinen

Alles wat er bij het woord Italië in je gedachten omhoog komt, is te vinden in Cattolica. Zo ook de typisch Italiaanse pleinen. Piazza delle Fontane Danzanti is de bijnaam van Piazza Primo Maggio, een plein waarop talloze van deze dansende fonteinen te zien zijn. Vooral een aanrader in de avonden, wanneer de fonteinen mooi verlicht worden. In de zomermaanden
zijn er zelfs af en toe georganiseerde licht- en muziekshows. Ook kun je op de pleinen regelmatig live muziek vinden.

Chiesa di S. Apollinare

Voor de echte cultuurliefhebber kan een oude Italiaanse kerk natuurlijk niet missen in het lijstje met bezienswaardigheden. Deze kerk bevindt zich in het historische centrum van Cattolica en is gebouwd in de dertiende eeuw. Deze kerk is tot 1592 bediend door de Benediktijner monniken, en na een aantal veranderingen kwamen zij in 1797 terug in de kerk. De toren die bij de kerk staat is in 1795 gebouwd. Er zit een klokkenspel in, en de klok aan de voorkant heeft lange tijd gewerkt. Binnenin de kerk vind je een bijzonder crucifix van Christus.

Teatro della Regina: het theater van de koningin

Dit theater is de eerste in Italië die gebouwd is na de tweede wereldoorlog. Het is gebouwd in de zogenaamde Italische stijl in de vorm van een hoefijzer. In het theater bevindt zich het museum van de koningin: op de eerste verdieping is een archeologische collectie te zien, op de tweede verdieping kun je je verdiepen in de zeevaart en verschillende soorten boten. Er zijn in het museum goede rondleidingen in verschillende talen.

Het Aquarium van Cattolica: Le Navi

Het aquarium van Cattolica is indrukwekkend. Er duizenden dieren te vinden, zoals verschillende soorten haaien, pinguïns en reptielen. Ideaal om te bezoeken als het weer wat minder is, en al helemaal als je kinderen bij je hebt op vakantie. Bij verschillende diersoorten kun je wachten op het voedermoment, om de dieren in volle glorie te kunnen bewonderen.

Baia Imperale

Niet direct in Cattolica, maar vlak erbuiten vind je een van de grootste discotheken van Europa. Ideaal voor wanneer je aangestoken bent door de dansende fonteinen, of na een dagje op het strand eens in beweging wilt komen. Deze discotheek lijkt van de buitenkant een traditioneel Romeins gebouw, maar is van binnen ultramodern. Het heeft een capaciteit van zo’n 15.000 feestgangers. Daarnaast kun je in Baia Imperale beroemde lasershows en verschillende soorten live optredens verwachten.

De omgeving van Cattolica

Cattolica ligt op een ideale plek tussen allerlei interessante steden en plaatsen. Bekende steden in de buurt zijn Riccione, Rimini en Pesaro, allemaal steden langs de oostkust van Italië. Vanuit Cattolica worden er dan ook veel dagtripjes geboekt naar deze steden. In Rimini bevindt zich bijvoorbeeld een soort Madurodam (Italia in miniatura) en verschillende themaparken. Daarnaast zijn verschillende grote steden vanuit Cattolica prima te bereiken, denk aan Venetië, Florence en Rome.

San Marino

San Marino is ook een van de plaatsen die je gemakkelijk vanuit Cattolica kan bezoeken, en een heel bijzondere plek. Het is de kleinste republiek van de wereld, en ook de oudste: een

land dat compleet wordt omringd door Italië. San Marino heeft zo’n 30.000 inwoners. Het land is vooral bekend vanwege het ruige landschap en de berg Monte Titano. Vanaf kilometers ver kun je het kasteel met drie toren al zien opdoemen. Je kunt je al heel gemakkelijk vermaken door een rondje te lopen door de kleine straatjes van de stad.

Meer informatie over Cattolica